ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καλωσήλθες επισκέπτη
Σύνδεση
Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε
Avatar
Δεν έχετε κάνει εγγραφή ακόμα;

Γίνετε μέλος! Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση και επωφεληθείτε από τη σελίδα.

Μηδενισμός κωδικού - Υπενθύμιση ονόματος χρήστη

Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι

register

Πληρωμη συνδρομης

Η διοίκηση του συλλόγου εξετάζει την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της ετήσιας συνδρομής από τα μέλη του συλλόγου.

Διαφημιση στο site

Εάν επιθυμείτε να διαφημίζεστε στο site του ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π. επικοινωνήστε μαζί μας.

Είστε εδώ:Νέα του Συλλόγου/Δράσεις/Τροποποίηση των αναθέσεων του μαθήματος Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα Σ.Δ.Ε
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 17:52

Τροποποίηση των αναθέσεων του μαθήματος Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα Σ.Δ.Ε

Προς:

1. Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

2. Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), Τσόχα 36, ΤΚ 11521, Αθήνα                                        

Θέμα:   «Τροποποίηση των αναθέσεων του μαθήματος Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα Σ.Δ.Ε.»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΠΑΣΔΜΗΠ) είναι ο μόνος αναγνωρισμένος φορέας εκπροσώπησης και συλλογικό όργανο (επιστημονικό ομοιοεπαγγελματικό σωματείο) των Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Ελλάδα (απόφαση 787/ 4-2-2003, Πρωτοδικείο Αθηνών).

Λαμβάνοντας υπόψη την υπ. Αρ. Πρωτ. 19362/04-08-2011 «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ», με το οποίο το γνωστικό αντικείμενο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ανατίθεται με Α΄ ανάθεση από κοινού στους κλάδους «ΠΕ04, ΠΕ12.08, ΠΕ14.04, ΠΕ14.05, τους περιβαλλοντολόγους και τους μηχανικούς περιβάλλοντος», ενώ δεν υπάρχουν ειδικότητες στις οποίες να ανατίθεται με Β΄ ανάθεση, σας καλούμε να προβείτε σε τροποποίηση των αναθέσεων για τους εξής λόγους:

Καθώς ο κλάδος ΠΕ12.13 Περιβαλλοντολόγων είναι ο σχετικότερος επιστημονικός κλάδος με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, ζητάμε την αυτονόητη ισότιμη μεταχείριση του κλάδου μας, καθώς στα υπόλοιπα γνωστικά αντικείμενα της ίδιας Πρόσκλησης προηγούνται στις αναθέσεις οι σχετικότερες ειδικότητες. Δηλαδή, όπως ο κλάδος ΠΕ04 (Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, Γεωλόγοι) αναλαμβάνει με Α΄ ανάθεση το γνωστικό αντικείμενο των Φυσικών Επιστημών, το οποίο δεν ανατίθεται ούτε με Α΄ αλλά ούτε και με Β΄ ανάθεση στον κλάδο μας, θεωρούμε ότι στα πλαίσια της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης και ο κλάδος ΠΕ12.13 δικαιούται την Α΄ ανάθεση του γνωστικού αντικειμένου της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και εάν θεωρηθεί σκόπιμο να ανατεθεί σε Β΄ ανάθεση και στους άλλους συναφείς κλάδους.

 Επιπλέον, στην Πρόσκληση αναφέρεται ότι «ισχύουν οι αναθέσεις που προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το Γυμνάσιο», όμως στο Γυμνάσιο δεν υπάρχει μάθημα με το όνομα Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Επομένως, δεν δικαιολογείται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 118842/Γ2/17−09−2008 (ΦΕΚ 1984 Β΄) απόφαση του Υφυπουργού ΥΠ.Ε.Π.Θ., για τις «Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.», η ανάθεση από το πρώην Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. του γνωστικού αντικειμένου της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στους κλάδους ΠΕ04, ΠΕ12.08, ΠΕ14.04, ΠΕ14.05.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι με πρόσφατη απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κας Χριστοφιλοπούλου (ΦΕΚ1615 Β’ 2010 Αριθμ. 117610/Γ2 (5), Τροποποίηση - Συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 118842/Γ2/17-09-2008 (ΦΕΚ 1984 Β΄) απόφασης Υφυπουργού ΥΠ.Ε.Π.Θ. «Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.»), ανατέθηκαν με Α΄ ανάθεση στον κλάδο ΠΕ12.13 κάποια επιπλέον μαθήματα, τα οποία δεν είχε έως τώρα τη δυνατότητα να τα διδάξει ενώ διαθέτει την απαραίτητη επιστημονική επάρκεια και συνάφεια.

Επειδή η υφιστάμενη κατάσταση της διαδικασίας προσλήψεων ωρομισθίων στα Σ.Δ.Ε. δεν επιτρέπει στους μηχανικούς περιβάλλοντος να ασκήσουν ισότιμα τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, σας καλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση των αναθέσεων του μαθήματος Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, ώστε:

α) η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση να ανατίθεται με Α΄ ανάθεση στον κλάδο ΠΕ12.13 και με Β΄ ανάθεση στους υπόλοιπους συναφείς κλάδους (ΠΕ04, ΠΕ12.08, ΠΕ14.04, ΠΕ14.05)

β) να ορίζεται με σαφήνεια ότι το γνωστικό αυτό αντικείμενο ανατίθεται στον κλάδο ΠΕ12.13 Περιβαλλοντολόγων, καθώς οι περιβαλλοντολόγοι και οι μηχανικοί περιβάλλοντος συνιστούν συγκεκριμένο κλάδο.

 

Με εκτίμηση,

 Εκ μέρους του ΔΣ

Παπάζογλου Γιάννης

Πρόεδρος ΠΑΣΔΜΗΠ

Διαδικασία Εγγραφής στο Μητρώο Μελετητών

Το τμήμα Μητρώου Μελετών, ανήκει στην Διεύθυνση Μητρώων και Τεχνικών Επαγγελμάτων - Δ15  του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.) και συγκεκριμένα στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Περισσότερα

Διαδικασία ΜΕΚ

Το τμήμα Μητρώου Εμπειρίας Κατασκευαστών, ανήκει στην Διεύθυνση Μητρώων και Τεχνικών Επαγγελμάτων - Δ15 του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.) και συγκεκριμένα στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Περισσότερα

BANNER-GR

Τελευταία Νέα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΣΔΜΗΠ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΣΔΜΗΠΜετά και την…
Περισσότερα
Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 2014
Συνάδελφοι, Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου,…
Περισσότερα
Δείτε τα όλα