ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καλωσήλθες επισκέπτη
Σύνδεση
Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε
Avatar
Δεν έχετε κάνει εγγραφή ακόμα;

Γίνετε μέλος! Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση και επωφεληθείτε από τη σελίδα.

Μηδενισμός κωδικού - Υπενθύμιση ονόματος χρήστη

Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι

register

Πληρωμη συνδρομης

Η διοίκηση του συλλόγου εξετάζει την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της ετήσιας συνδρομής από τα μέλη του συλλόγου.

Διαφημιση στο site

Εάν επιθυμείτε να διαφημίζεστε στο site του ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π. επικοινωνήστε μαζί μας.

Όροι Χρήσης

Οι παρακάτω όροι χρήσης πρέπει να τηρούνται τόσο στα πεδία της ιστοσελίδας του ΠΑΣΔΜΗΠ όσο και στο αντίστοιχο φόρουμ του συλλόγου.

Κανόνες Συμμετοχής

1. Επιδιώκουμε να είναι ευανάγνωστα τα κείμενα σε μηνύματα και τίτλους.

• Το κείμενο των δημοσιεύσεων μας πρέπει να είναι ορθογραφημένο και με τόνους.
• Δεν γράφουμε με κεφαλαία για να είναι το κείμενο μας ευανάγνωστο. Τα κεφαλαία σε σε γραπτό λόγο στο διαδίκτυο σημαίνουν ότι φωνάζουμε.
• Τα greeklish απαγορεύονται.
• Δεν κάνουμε κατάχρηση των σημείων στίξης.
• Δεν κάνουμε χρήση γραμματοσειρών, χρωμάτων κειμένου, στοίχισης εκτός των προκαθορισμένων.
• Δεν κάνουμε κατάχρηση της έντονης (bold), πλάγιας (italics) και υπογραμμισμένης (underlined) γραφής γιατί τότε το κείμενό μας γίνεται κουραστικό και δίνουμε την εντύπωση ότι προσπαθούμε να επιβάλλουμε στους άλλους τις απόψεις μας και όχι να παραθέσουμε απλώς τα επιχειρήματά μας.

2. Αναρτούμε ουσιώδη μηνύματα.

• Οι τίτλοι των θεμάτων όπως και το κείμενο των δημοσιεύσεων πρέπει να είναι περιγραφικά, ουσιώδη και να συνεισφέρουν στην συζήτηση.
• Φροντίζουμε οι τίτλοι των θεμάτων που ανοίγουμε να είναι περιγραφικοί περιέχοντας λέξεις "κλειδιά" που θα βοηθήσουν στην μελλοντική ανεύρεσή τους μέσω της αναζήτησης.
• Επίσης μπορούμε σε κάθε θέμα που δημοσιεύουμε να προσθέτουμε και ορισμένες ετικέτες (tags) σχετικές με το θέμα μας. Οι ετικέτες γράφονται με πεζά γράμματα, τονισμένες λέξεις, κόμμα μεταξύ ετικετών και κενό ανάμεσα σε δυο λέξεις της ίδιας ετικέτας. Οι ετικέτες γράφονται στον ενικό και χρησιμοποιούμε τις ήδη υπάρχουσες ετικέτες που εμφανίζονται κατά την πληκτρολόγηση.
• Η σωστή ορθογραφία και οι τόνοι συμβάλλουν σε καλύτερα αποτελέσματα στην λειτουργία αναζήτησης του forum.

3. Πριν ανοίξουμε καινούργιο θέμα χρησιμοποιούμε την αναζήτηση.

• Έτσι αποφεύγουμε να ανοίγουμε θέματα που υπάρχουν ήδη και συμβάλουμε στην μείωση της όχλησης του περιεχομένου του forum. Επιπλέον είναι πάρα πολύ πιθανό να βρούμε την απάντηση που ψάχνουμε στις ήδη υπάρχουσες συζητήσεις.

4. Δεν κάνουμε διαδοχικές δημοσιεύσεις στο ίδιο θέμα.

• Αποφεύγουμε τις διαδοχικές δημοσιεύσεις σε ένα θέμα και χρησιμοποιούμε την "επεξεργασία" για να τροποποιήσουμε το περιεχόμενο ή να προσθέσουμε κάτι στις δημοσιεύσεις μας.
• Μπορούμε να τροποποιήσουμε τις δημοσιεύσεις μας σε χρόνο εντός δύο (2) ημερών. Αφού έχει παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα, επικοινωνούμε με τους αρμόδιους συντονιστές ή υπέρ-συντονιστές.

5. Δεν παραθέτουμε ολόκληρα μηνύματα για λόγους οικονομίας του forum.

• Δεν κάνουμε παράθεση ολόκληρων μηνυμάτων, καθώς έτσι το forum μεγαλώνει χωρίς λόγο, γίνεται πιο αργή η περιήγηση και ταυτόχρονα αυξάνεται το κόστος συντήρησής του. Από το παρατιθέμενο μήνυμα μπορούμε να κρατήσουμε μόνο τα τμήματα που αφορούν στην απάντησή μας.

6. Απαγορεύονται οι διαφημίσεις.

• Αγγελίες πώλησης εξοπλισμού ή/και λογισμικού επιτρέπονται χωρίς όμως να δημοσιεύονται τηλέφωνα επικοινωνίας.
• Αν αναρωτιόμαστε για το αν κάτι αποτελεί διαφήμιση ή όχι, ρωτούμε τους αρμόδιους συντονιστές μέσω προσωπικού μηνύματος.
• Η απαγόρευση ισχύει τόσο για το κείμενο μιας δημοσίευσής μας όσο και για την "υπογραφή" μας. Απαγορεύονται στην "υπογραφή" μας οι παραπομπές (σύνδεσμοι) σε προσωπικές ιστοσελίδες που σχετίζονται με την επαγγελματική δραστηριοποίηση των μελών.
• Απαγορεύεται η αναζήτηση μηχανικών, τεχνικών γραφείων ή εταιρειών παροχής υπηρεσιών, κατασκευαστικών προσφορών, σύνταξης μελετών, παροχής συμβουλών κ.λπ.
• Επιτρέπονται οι αγγελίες πώλησης εξοπλισμού (σχεδιαστήρια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και περιφερειακά, λογισμικό, τοπογραφικά όργανα) αρκεί να μην αναφέρουμε διευθύνσεις και τηλέφωνα. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει μόνο μέσω προσωπικού μηνύματος και email. Οι αγγελίες θα κλειδώνονται απ' τους συντονιστές γιατί δεν αποτελούν θέματα συζήτησης.

7. Έχουμε καλή συμπεριφορά, επιδιώκουμε την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και την ήρεμη ατμόσφαιρα στις συζητήσεις.

• Συμπεριφερόμαστε κόσμια, κάνουμε προσεκτική επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιούμε, δεν βρίζουμε, δεν αναρτούμε άσεμνο υλικό, δεν προκαλούμε ούτε μέσω του avatar του προφίλ μας και επιδεικνύουμε σεβασμό προς τους συνομιλητές μας και τα συλλογικά όργανα (T.E.E., E.E.ΤE.M., Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ κ.λπ.). Τα γραπτά μένουν!
• Φροντίζουμε να τεκμηριώνουμε όσο γίνεται καλύτερα τις θέσεις μας, ώστε να είναι σαφείς και κατανοητές.
• Εκφράζουμε ελεύθερα την όποια άποψή μας σεβόμενοι τους Όρους Εγγραφής και τους Κανόνες Συμμετοχής.

9. Προσέχουμε να μην παραβιάζουμε την νομοθεσία.

• Τηρούμε τη νομοθεσία, γιατί διαφορετικά μπαίνουμε σε νομικές περιπέτειες και εκθέτουμε τόσο το forum που μας φιλοξενεί, όσο και τους Διαχειριστές του.
• Δεν ζητάμε "σπασμένα" προγράμματα, οδηγούς χρήσης κ.λπ. που πωλούνται από εταιρείες και δεν διατίθενται δωρεάν.
• Σε περίπτωση που η δημοσίευσή μας (ολόκληρη ή τμήμα της) προέρχεται από κάποιο άλλο διαδικτυακό τόπο ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή, κρίνεται σκόπιμο να γίνεται αναφορά στην πηγή για να είναι σύμφωνη με τον Ν.2121/93 περί Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Όροι χρήσης του ιστοτόπου, δήλωση περιορισμού και αποποίησης ευθύνης

Η διοίκηση του Συλλόγου ΠΑΣΔΜΗΠ διατηρεί χώρο συνομιλιών στο διαδίκτυο σύμφωνα με τους ειδικότερους Κανόνες Συμμετοχής που αναφέρθηκαν παραπάνω ή περιλαμβάνονται σε ειδικά θέματα στις αντίστοιχες θεματικές κατηγορίες. Επιπλέον διαθέτει αρχεία για μεταφόρτωση από τους χρήστες και περιοχή wiki. Οι χρήστες των σχετικών υπηρεσιών οφείλουν να τηρούν τους κανόνες συμμετοχής. Η χρήση των σχετικών υπηρεσιών σημαίνει αυτόματη αποδοχή των κανόνων αυτών.

Ο ΠΑΣΔΜΗΠ και αρμόδιος διαχειριστής της ιστοσελίδας και του φόρουμ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις που εκφράζονται από τους χρήστες. Οι χρήστες των σχετικών υπηρεσιών διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας των μηνυμάτων τους. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται από το λογαριασμό χρήστη τους (user account).

H αλλαγή ή τροποποίηση ή διαγραφή του Ονόματος Χρήστη (username) δεν είναι δυνατή για λόγους συνέχειας των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στο φόρουμ. Για το λόγο αυτό τα μέλη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν επιλέγουν Όνομα Χρήστη (username). Συγκεκριμένα το όνομα χρήστη (username) δεν επιτρέπεται:

• να περιέχει λέξεις ή φράσεις, οι οποίες είναι τροποποιημένες ή μη, επωνυμίες νομικών προσώπων και εταιρειών, κατατεθέντα σήματα ή δικτυακούς τόπους.
• να περιέχει λέξεις ή φράσεις απειλητικές, προσβλητικές, υβριστικές, ρατσιστικές.
• να είναι παραποίηση ενός ονόματος χρήστη (username) που χρησιμοποιείται ήδη με σκοπό την προσβολή, ειρωνεία ή το χλευασμό άλλου μέλους.

Τα μέλη που δεν επιθυμούν να διατηρούν λογαριασμό χρήστη στο enveng.gr μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διαχειριστές, είτε με προσωπικό μήνυμα, είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας, με τρόπο που να είναι δυνατή η ταυτοποίηση μέλους - λογαριασμού χρήστη και να ζητήσουν την διαγραφή ή απενεργοποίηση του λογαριασμού τους με ταυτόχρονη διαγραφή όλων των στοιχείων που έχουν δώσει.

Το enveng.gr και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣΔΜΗΠ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις θέσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ή για οποιαδήποτε παρεξήγηση ή απώλειες, άμεσες, έμμεσες, ειδικές, επακόλουθες ή άλλες, ή βλάβες οποιουδήποτε τύπου από την πλευρά των χρηστών/επισκεπτών.

Διαδικασία Εγγραφής στο Μητρώο Μελετητών

Το τμήμα Μητρώου Μελετών, ανήκει στην Διεύθυνση Μητρώων και Τεχνικών Επαγγελμάτων - Δ15  του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.) και συγκεκριμένα στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Περισσότερα

Διαδικασία ΜΕΚ

Το τμήμα Μητρώου Εμπειρίας Κατασκευαστών, ανήκει στην Διεύθυνση Μητρώων και Τεχνικών Επαγγελμάτων - Δ15 του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.) και συγκεκριμένα στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Περισσότερα

BANNER-GR

Τελευταία Νέα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΣΔΜΗΠ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΣΔΜΗΠΜετά και την…
Περισσότερα
Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 2014
Συνάδελφοι, Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου,…
Περισσότερα
Δείτε τα όλα