ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καλωσήλθες επισκέπτη
Σύνδεση
Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε
Avatar
Δεν έχετε κάνει εγγραφή ακόμα;

Γίνετε μέλος! Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση και επωφεληθείτε από τη σελίδα.

Μηδενισμός κωδικού - Υπενθύμιση ονόματος χρήστη

Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι

register

Πληρωμη συνδρομης

Η διοίκηση του συλλόγου εξετάζει την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της ετήσιας συνδρομής από τα μέλη του συλλόγου.

Διαφημιση στο site

Εάν επιθυμείτε να διαφημίζεστε στο site του ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π. επικοινωνήστε μαζί μας.

Είστε εδώ:Μηχανικός Περιβάλλοντος/Τεχνικές Ειδήσεις/Σχέδιο για οριστική νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων

Σχέδιο για οριστική νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων

Και ξαφνικά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα παράταση της τακτοποίησης των αυθαιρέτων, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013, η κυβέρνηση ανοίγει θέμα νέου σχεδίου νομιμοποίησης των κάθε είδους αυθαιρεσιών.

Το αποκάλυψε χθες μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9» ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ευ. Λιβιεράτος. Οπως είπε ο υπουργός, προετοιμάζεται σχέδιο για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των αυθαιρέτων και σύντομα για γίνουν ανακοινώσεις. «Βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και είναι και στο μυαλό του Πρωθυπουργού. Αυτό νομίζω ότι είναι μια καλή εγγύηση, για να μην μείνουμε στα λόγια», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός πριν από τις εκλογές κατά την παρουσίαση των προτάσεών του, γνωστών και ως Ζάππειο 2 είχε αναφερθεί σε ένα σχέδιο για οριστική τακτοποίηση αυθαιρέτων με χωροταξικό σχεδιασμό «ώστε να είναι απόλυτα σύννομο».

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά έκδοση νόμιμων τίτλων για όλα τα αυθαίρετα πιθανότατα μέσω γενικευμένων εντάξεων στα σχέδια πόλεων. Φυσικά και πάλι θα εξαιρεθούν όσα έχουν κτιστεί σε δάση, αιγιαλούς, καμένες εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ. Επίσης, τότε ο κ. Σαμαράς είχε μιλήσει για ταυτόχρονη αεροφωτογράφηση όλης της Ελλάδας  και απαγόρευση δια ροπάλου της  αυθαίρετης δόμησης.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε την «προσφορά» γης και χρηματικών προστίμων από τους παρανομούντες, προκειμένου να γίνουν... νόμιμοι για πάντα και όχι μόνο για μερικές δεκαετίες. Για τον σκοπό αυτό ο ιδιοκτήτης του αυθαίρετου θα μπορούσε να αγοράσει έναν «άυλο τίτλο», από κάποιον που έχει το δικαίωμα να χτίσει.

Σχετικά με την παράταση της προθεσμίας για υπαγωγή στον νόμο 4014/2011 για τα αυθαίρετα η οποία είχε ανακοινωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, υπογράφηκε την Τρίτη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτη η σχετική υπουργική απόφαση.

Πηγή:RE+D Magazine

Διαδικασία Εγγραφής στο Μητρώο Μελετητών

Το τμήμα Μητρώου Μελετών, ανήκει στην Διεύθυνση Μητρώων και Τεχνικών Επαγγελμάτων - Δ15  του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.) και συγκεκριμένα στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Περισσότερα

Διαδικασία ΜΕΚ

Το τμήμα Μητρώου Εμπειρίας Κατασκευαστών, ανήκει στην Διεύθυνση Μητρώων και Τεχνικών Επαγγελμάτων - Δ15 του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.) και συγκεκριμένα στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων.

Περισσότερα

BANNER-GR

Τελευταία Νέα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΣΔΜΗΠ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΣΔΜΗΠΜετά και την…
Περισσότερα
Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 2014
Συνάδελφοι, Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου,…
Περισσότερα
Δείτε τα όλα