Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συνάδελφοι

 
Όπως γνωρίζετε, τη Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του ΠΑΣΔΜΗΠ, και των Δ.Σ των υπό ίδρυση περιφερειακών παραρτημάτων αυτού, με ηλεκτρονική επιστολική ψηφοφορία.
 
Τα τελευταία 3 χρόνια, καταφέραμε και ανατρέψαμε αδικίες πολλών ετών εις βάρος των Μηχανικών Περιβάλλοντος.
 
Μετά από πολυετή δικαστικό αγώνα, και την οικονομική υποστήριξή όλων εσάς αλλά και φοιτητών των σχολών Μηχανικών Περιβάλλοντος, η βασική και χρόνια διεκδίκηση των Μηχανικών Περιβάλλοντος επιτυχάνθηκε.  Όλοι οι απόφοιτοί μας έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στη κατηγορία 13 της ΓΕΜ και να εκπονούν Υδραυλικές Μελέτες.
 
Επιτύχαμε την έκδοση του Π.Δ 90/2014, που για πρώτη φορά μας δίνει το δικαίωμα εγγραφής στα Μητρώα Εμπειρίας Κατασκευαστών, στις κατηγορίες που επιθυμούσαμε. Βέβαια δεν αποφύγαμε τη κατάτμησή μας, βάση βασικής ειδικότητας, αλλά θεωρούμε ότι το Π.Δ είναι μια αρχή και θα παλέψουμε να διορθωθεί.
 
Κοινή διαπίστωση όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ότι σαν ειδικότητα υστερούσαμε στο τομέα της αναγνωρισιμότητας. Μάλιστα πολλές από τις αδικίες που υφίστατο ο διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος ήταν διότι οι αρμόδιοι φορείς, είτε δεν γνώριζαν την ύπαρξή μας,  είτε τις περισσότερες φορές μας μπέρδευαν με άλλες ειδικότητες και δεν γνώριζαν το ακριβές γνωστικό μας αντικείμενο. Για αυτό το λόγο προσπαθήσαμε να έχουμε συνεχή παρουσία, με συναντήσεις και υπομνήματα, σε όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες, ώστε να κάνουμε γνωστή σε όλους τους αρμόδιους φορείς τη παρουσία μας, ποιοι είμαστε και ποιο είναι το γνωστικό μας αντικείμενο. 
 
Ο Σύλλογος παρέμβει σε όσες περιπτώσεις προκηρύξεων αντιλήφθηκε ότι λανθασμένα δεν είχε συμπεριληφθεί η ειδικότητα του Μηχανικού Περιβάλλοντος, και σε κάποιες περιπτώσεις εξ αυτών, είτε καταφέραμε και διορθώθηκαν οι προκηρύξεις, είτε λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι σε επόμενες  διακηρύξεις θα έχουν διορθωθεί τυχών αδικίες.
 
Συμμετέχουμε σε όλες τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των ληστρικών εισφορών που μας έχουν επιβληθεί, και του κουρέματος-κλοπής των αποθεματικών μας, που καλούν το ΤΕΕ, οι σύλλογοι και οι διάφορες συλλογικότητες των μηχανικών.
 
Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας, καθώς υπάρχουν ανοιχτά τα μέτωπα τόσο με το διάλογο με τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών τόσο με την ανατροπή της ληστρικής πολιτικής που εφαρμόζεται στον ασφαλιστικό μας φορέα.
 
Προχωράμε στην ίδρυση όσων περισσότερων περιφερειακών τμημάτων ΠΑΣΔΜΗΠ είναι δυνατόν. Η παρουσία εκπροσώπων του συλλόγου  σε κάθε περιφερειακό τμήμα ΤΕΕ, και η παρέμβαση τους σε όλα τα ζητήματα του γνωστικού μας αντικειμένου της εκεί τοπικής κοινωνίας, θα βοηθήσει στην καθιέρωση στη συνείδηση του τεχνικού κόσμου πως ο Μηχανικός Περιβάλλοντος είναι μία Βασική ειδικότητα μηχανικού, και όχι συνάδελφοι β' κατηγορίας.
 
Όμως ο Σύλλογος για να μπορεί να λειτουργεί και να διασφαλίζει τα συμφέροντα των Μηχανικών Περιβάλλοντος χρειάζεται τη συμμετοχή όλων σας. 
 
Η μόνη πηγή εσόδων του συλλόγου είναι οι ετήσιες συνδρομές των 10 ευρώ που καταβάλουν τα μέλη μας. Ο Σύλλογος χρειάζεται την ενίσχυση όλων των μελών του ώστε να μπορεί να λειτουργεί και να παρεμβαίνει προς όφελος των μελών του.
 
Για αυτό το λόγο καλούμε όλα τα μέλη μας να τακτοποιηθούν οικονομικά, αποπληρώνοντας τις συνδρομές του και συμμετέχοντας στις εκλογές τις 21ης Δεκεμβρίου. Σημαντική απόφασή για τα παλαιά μέλη που παραμένουν ανενεργά, είναι ότι όσες εισφορές και να οφείλουν, πληρώνοντας τρεις συνδρομές, 30 ευρώ , μπορούν να τακτοποιηθούν και να παραμείνουν ενεργά μέλη του συλλόγου.
 
Παρακαλούνται όλα τα μέλη που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εκλογές, να αποστείλουν ένα μαιλ στο σύλλογο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ακόμα και αν είναι τακτοποιημένοι οικονομικά, ώστε να επιβεβαιωθεί το σωστό μαιλ που θα τους έρθει ο κωδικός για να ψηφίσουν, και να ενημερωθούν για τυχόν οφειλές. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι συνάδελφοι που θα είναι οικονομικά τακτοποιημένοι μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Πληροφορίες για το πως μπορεί κάποιος συνάδελφος να τακτοποιήσει τις συνδρομές και για νέες εγγραφές, ΕΔΩ.
.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                       ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ