Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 02:06

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ Ν.4331/2015

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ Ν.4331/2015

Η παράλογη κατάργηση των άρθρων του Ν.4331/2015 επιδεινώνει την ήδη τραγική κατάσταση των διπλωματούχων Μηχανικών,  μειώνει το ποσό συμψηφισμού οφειλών προς το ΤΣΜΕΔΕ με συντάξιμες αποδοχές, αλλά και αφαιρεί την επιλογή χαμηλότερη ασφαλιστικής κατηγορίας. 

Ο διπλωματούχος μηχανικός χτυπήθηκε βάναυσα από την οικονομική κρίση τη τελευταία πενταετία των μνημονίων, το εισόδημα του μειώθηκε δραματικά, οι ασφαλιστικές του εισφορές αυξήθηκαν κατακόρυφα, και η πλειοψηφία των νέων μηχανικών είτε είναι άνεργοι είτε στη καλύτερη ημιαπασχολούνται είτε ετεροαπασχολούνται.

Σε μια περίοδο λοιπόν που υπάρχει δραστική μείωση των εγγραφών νέων μηχανικών στα μητρώα του ΤΕΕ σε σχέση με την προ κρίσης εποχή, μαζική μετανάστευση νέων αλλά και έμπειρων συναδέλφων στο εξωτερικό, ήρθαν οι εν λόγω διατάξεις, ως μια σταγόνα στον ωκεανό, να βοηθήσουν ως ένα βαθμό την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των συναδέρφων.

Ξαφνικά αποφασίζει η κυβέρνηση ως μνημονιακή υποχρέωση να τις καταργήσει με το προς συζήτηση πολυνομοσχέδιο, το οποίο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και απέναντι.

Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να πρυτανεύσει η λογική και οι επίμαχες διατάξεις να αφαιρεθούν από το προς συζήτηση νόμο και να ξεκινήσει εκ νέου η συζήτηση για να λυθεί το μείζον πρόβλημα επιβίωσης του κλάδου.

Καλούμε τους συναδέρφους σε όλη την επικράτεια να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτό, υπογράφοντας στη διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών, πρωτοβουλίας του ΤΕΕ/ΤΔΕ, και σε όλες πρωτοβουλίες και δράσεις του ΤΕΕ και των κλαδικών συλλόγων για να μην περάσουν οι νέες εξοντωτικές ρυθμίσεις για το κλάδο μας.

(https://secure.avaaz.org/el/petition/YPOYRGEIO_ERGASIAS_KOINONIKIS_ASFALISIS_KAI_KOINONIKIS_ALLILEGGYIS_Sas_kaloyme_na_min_prohorisete_stin_katargisi_toy_Nom/?nOkvQjb)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ