ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καλωσήλθες επισκέπτη
Σύνδεση
Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε
Avatar
Δεν έχετε κάνει εγγραφή ακόμα;

Γίνετε μέλος! Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση και επωφεληθείτε από τη σελίδα.

Μηδενισμός κωδικού - Υπενθύμιση ονόματος χρήστη

Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Γνωμοδότηση ΣτΕ σχετικά με Μελετητικό κατ. 13
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Επαγγελματικά Δικαιώματα
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Γνωμοδότηση ΣτΕ σχετικά με Μελετητικό κατ. 13

  • Kozenv
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4
  • Karma: 1

Γνωμοδότηση ΣτΕ σχετικά με Μελετητικό κατ. 13

#113 10 Χρόνια, 8 Μήνες πριν
Ένας φίλος και συνάδελφος, ο Κητής Κωνσταντίνος, μας έστειλε πριν λίγες μέρες την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την ένσταση που είχε υποβάλει το 2008 για μη απόδοση μελετητικού κατηγορίας 13 από την αρμόδια Επιτροπή.

Ο Κώστας είχε υποβάλει το κύριο πτυχίο αλλά και το μεταπτυχιακό που είχε κάνει στη διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και ζητούσε με βάση το κύριο πτυχίο να λάβει εκτός από την κατηγορία 27 και την 13 στα μελετητικά. Η επιτροπή τότε του έδωσε μόνο το 27 και απέρριψε την αίτηση για το 13 με την αιτιολογία πως το μεταπτυχιακό του (!) δε δικαιολογεί την απόδοση για τα υδραυλικά έργα. Ο Κώστας έκανε ένσταση στην απόφαση αυτή και διευκρίνισε πως η αίτηση γίνεται με βάση το κύριο πτυχίο. Η επιτροπή απέρριψε και την ένσταση με την ίδια δικαιολογία πως το μεταπτυχιακό δε δίνει δικαίωμα στα υδραυλικά (προφανώς κάποιοι δεν ξέρουν να διαβάζουν σε εκείνη την επιτροπή). Αφού δεν έβγαζε άκρη με την επιτροπή, κατέθεσε ακυρωτική αίτηση στο Συμβούλιο Επικρατείας ενάντια στην απόρριψη της επιτροπής (όλα αυτά το 2008). Η υπόθεση τελικά εκδικάστηκε το 2013 και το Συμβούλιο ακύρωσε την απόρριψη (δεν του έδωσε φυσικά το μελετητικό στην κατηγορία 13 γιατί όπως αναφέρει δεν είναι στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου αυτό) και επιβάλει στην επιτροπή σε νέα αίτηση του για το μελετητικό να εκφέρει (νέα) νομίμως δικαιολογημένη κρίση για την αποδοχή ή όχι.

Όποιος συνάδελφος έχει κάνει αίτηση για το μελετητικό στα Υδραυλικά και η αίτηση του απορρίφθηκε με την ίδια δικαιολογία μπορεί να χρησιμοποιήσει την επισυναπτόμενη απόφαση ως δεδικασμένο και να προχωρήσει εκ νέου σε αίτηση. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κωνσταντίνο Κητή στο παρακάτω mail για λεπτομέρειες, για όσους σας ενδιαφέρει να μάθετε πως έγινε η αίτηση, ποιος την ανέλαβε, τα διαδικαστικά, έξοδα κτλ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


για το Δ.Σ, Λίτσιος Κωνσταντίνος
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 10 Χρόνια, 8 Μήνες πριν από Kozenv.
  • Σελίδα:
  • 1

BANNER-GR