ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος

Καλωσήλθες επισκέπτη
Σύνδεση
Συνδεθείτε ή Εγγραφείτε
Avatar
Δεν έχετε κάνει εγγραφή ακόμα;

Γίνετε μέλος! Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση και επωφεληθείτε από τη σελίδα.

Μηδενισμός κωδικού - Υπενθύμιση ονόματος χρήστη

Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Προδιαγραφές Οικολογικής Αξιολόγησης-ΥΑ 170225/14
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
ΜΠΕ
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Προδιαγραφές Οικολογικής Αξιολόγησης-ΥΑ 170225/14

  • mkotsi
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Fresh Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 4
  • Karma: 0

Προδιαγραφές Οικολογικής Αξιολόγησης-ΥΑ 170225/14

#149 10 Χρόνια, 1 Μήνας πριν
Μεταφέρω μήνυμα της συναδέλφου Αλεξάνδρας Πόραβου σχετικά με την Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση

" Καλησπέρα σας,
σχετικά με την ΥΑ 170225 27/01/14 (ΦΕΚ 135Β) και συγκεκριμένα με τις προδιαγραφές της μελέτης της ειδικής οικολογικής αξιολόγησης λέει ότι διαχωρίζονται για έργα και δραστηριότητες που βρίσκονται σε περιοχή του Δικτύου Natura 2000, για την οποία δεν συντρέχουν ειδικές προϋποθέσεις και σε αυτές που βρίσκονται σε περιοχή που συντρέχουν.
Καταρχάς γνωρίζει κανείς αυτό σαν έννοια τι σημαίνει και ποιες είναι αυτές που εντάσσονται στην πρώτη κατηγορία?? διότι για αυτές αναφέρεται ότι θα πρέπει να γίνεται αναλυτική περιγραφή της Περιοχής Έρευνας Πεδίου (ζώνη 500 μ. έως 1 χλμ ανάλογα με την κατηγορία του έργου) που σημαίνει ότι για τα έργα και δραστηριότητες της Υποκατηγορίας Α2 που υλοποιούνται εντός ΕΖΔ, ΤΚΣ ή πΤΚΣ, η εργασία/μελέτη πεδίου περιλαμβάνει εργασία 10 έως 30 ημερών που θα εκπονηθεί σε εποχή του έτους (ανάλογα με την εποχιακή παρουσία των ειδών και των τύπων οικοτόπων της Οδηγίας 92/43/ΕΚ για τα οποία η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί) κατά την τεκμηριωμένη κρίση του μελετητή της ΕΟΑ και θα συνδυασθεί με υφιστάμενες πηγές δεδομένων.

Ανακεφαλαιώνοντας δηλαδή εάν είναι ΕΖΔ για την οποία δεν συντρέχουν ειδικές προϋποθέσεις θα πρέπει να γίνει μελέτη καταγραφής και παρακολούθησης των τύπων οικοτόπων και ειδών χλωρίδας και πανίδας 10 έως 30 ημερών, εκτός του ότι δεν έχω καταλάβει σε ποια περίπτωση πρέπει να γίνεται, δεν καταλαβαίνω ακριβώς και πως θα γίνεται, πως θα καταγράφονται και με τι προϋποθέσεις και προδιαγραφές.
Υπάρχει κάποιος που να έχει καταλάβει και να γνωρίζει κάτι γι αυτά?

Ευχαριστώ "


Απάντηση:
Από όσο έχω καταλάβει χρειάζεται εργασία πεδίου όταν για την περιοχή δεν έχουν θεσμοθετηθεί ζώνες προστασίας με ΦΕΚ, όπως δηλαδή γίνεται στα Εθνικά Πάρκα.
Όσο για το τι θα καταγράφουμε, πιστεύω ότι πρέπει να αναγνωρίζουμε χλωρίδα, πανίδα (μέσω ενδιαιτημάτων), οικοτόπους, κλπ
Επίσης να υπενθυμίσω ότι η ισχύς της εν λόγω ΚΥΑ γίνεται υποχρεωτική ένα χρόνο μετά την ψήφισή της σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις, οπότε προς το παρόν μπορεί να αποφευχθεί η εργασία πεδίου, γιατί καλά να την κάνουμε αλλά το θέμα είναι ποιος θα την πληρώνει.
Τελευταία διόρθωση: 10 Χρόνια, 1 Μήνας πριν από mkotsi.
  • Σελίδα:
  • 1

BANNER-GR